Soslu Kabak Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet kabak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1sb süt
- 1sb un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvıyağ
Soslu Kabak Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızı soyup 1 cm inceliğinde yuvarlak kesiyoruz (Yada dilediğiniz şekilde) yıkayıp temizliyoruz.
- Öbür tarafta sos materyallerini derin bir kaba koyup çırpıyoruz.
- Akabinde kestiğimiz kabakları yaptığımız sosa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Servis tabağımıza alıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun ????.