Soslu Lokum Pastası (Limonlu Pamuk Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon suyu ve rendesi
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Ya da hazır çikolata sosu
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
Soslu Lokum Pastası (Limonlu Pamuk Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kasede yumurta ve şeker beyaz köpük olana kadar 5 dakika çırpılır. Daha sonra içine sıvı yağ koyularak bir süre daha çırpılır.
- Üzerine yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. İçine limon suyu ve rendesi koyulur. Biraz daha çırpılır.
- Kabartma tozu, vanilya ve elenerek un eklenir. Çırpıcının yavaş ayarında çırpılır.
- Büyük boy kare borcama ya da orta boy dikdörtgen borcama yağlı kağıt serilir.
- Kek harcı üzerine dökülür. Üzeri spatula ile düzeltilir ve sallanır.
- Önceden ısıtılan 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çikolata sosu için tencereye vanilya hariç tüm malzemeler alınarak çırpılır.
- Ocakta koyulaşana kadar pişirilir. En son vanilya eklenip alınır.
- Kek pişince soğuması beklenir ve ters çevrilir. Yağlı kağıt alınır. Kare olacak şekilde dilimlenir.
- Kareler çatalla alınarak sos atılır ve her yerine sos bulanır. Daha sonra alınarak hindistan cevizi ile kaplanır.
- Dilerseniz bazı karelerin sadece kenarlarını çikolata sosuna batırıp antep fıstığı ya da hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Tüm kekler bitene kadar aynısı yapılır ve servis edilir.
Soslu Lokum Pastası (Limonlu Pamuk Pasta) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı