
Soslu Makarna (Haşlamadan) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 rende domates veya konserve domates
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Soslu Makarna (Haşlamadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yemek kaşığı sıvı yağda makarna esmerleşene kadar kavrulur.
- O sırada ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile şalca ve domates, tuz ve karabiber eklenerek salçanın kokusu gelene kadar kavrulur.
- Makarna esmerleşince 1 parmak geçecek kadar su eklenir ve kapağı kapatılır.
- Suyunu tamamen çekmesine az süre kala sos eklenir ve karıştırılır.
- Ocaktan almadan tereyağı eklenir ve altı kapatılıp eriyene kadar karıştırılır.
- Tadına bakarak baharatlar eklenir.
- Üzerine taze fesleğen doğrayarak çok daha ferah bir tat alabilirsiniz.