
Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet orta uzunluk mantar
- 2 adet orta uzunluk domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Baharatlar (Karabiber, kırmızı biber, nane, fesleğen bunların ölçüsü sizin damak zevkinize kalmış ben 1 çay kaşığı kullandım)
- 2 kepçe haşlanan makarna suyu (Yoksa olağan su)
Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan, sarımsak ince doğranarak bir tavada yağ ile birlikte kavrulur.
- İnce kesilen biberlerde eklenir karıştırmaya devam edilir.
- Mantarlarıda ince kesip, tavaya aktarın bir iki çevirip, salçayı ekleyin.
- Doğranmış domates ve baharatlarıda ekleyerek karıştırın.
- Haşlanmış makarna suyundan ek edin.
- Kıvam alana kadar kaynatın ne çok sulu ne çok katı olacak.
- Piştikten sonra istersiniz makarna tenceresine yada herkes tabağına alabilir tercih problemi afiyet olsun.