Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soslu Sebzeli Fırında Tavuk Baget

Soslu Sebzeli Fırında Tavuk Baget
0
123

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Soslu Sebzeli Fırında Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk baget
  • 1 buçuk litre su (tavukları haşlamak için)
  • 1 çay kaşığı tuz
Garnitürleri için;
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1-2 adet sivri biber (üzerine koymak için)
  • 4-5 adet küçük soğan
  • 2 adet sarımsak
Sosu için;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı soya sosu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

Soslu Sebzeli Fırında Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bagetleri bir tencereye alıp, 1 buçuk litre kaynar su ekleyelim. Tuzunu da ekleyip, 10 dakika kadar pişirelim.
  2. Pişen tavukları tencereden alıp bir tabağa koyalım ve hafif soğuyunca derilerini çıkartalım.
  3. Sosu için gerekli tüm materyalleri geniş bir kabın içine alalım ve karıştıralım.
  4. Elma dilimi doğradığımız patatesleri, 2-4 kesime böldüğümüz soğanları, parmak biçiminde doğradığımız kapya biberleri ve halka doğradığımız havuçları, küçük küçük doğranmış olduğumuz sarımsakları sosun içine ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Sosa buladığımız bu zerzevatları büyük yemek kaşığı ile fırın kabına alalım.
  6. Kabın tabanında kalan sosa tavuk bagetleri bulayalım ve sebzelerin üzerine dizelim.
  7. Kalan sosu kaşıkla bagetleri üzerine dökelim.
  8. Yarım çay bardağı kadar tavuk suyu ek edelim ve üzerine yeşil biberle süsleyelim.
  9. Islatıp, güzelce sıktığımız fırın kağıdıyla yemeğimizin üzerini kapatalım.
  10. Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 30-35 dk üzeri kağıtlı bir biçimde pişirelim.
  11. Daha sonra fırın kağıdını alalım ve 5-10 dk kadar da o halde pişirelim.
  12. Patatesleri denetim edelim ve pişmişse fırından çıkartalım.
Afiyet olsun.

Soslu Sebzeli Fırında Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,303Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt