
Soslu Şeftalili Kek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet şeftali
- Badem yahut fındık
Soslu Şeftalili Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kalıp tereyağı ile yağlanıp un serpiştirilir. Unun fazlası dökülür (Ben 19 cm lik kalıp kullandım, sos biraz arttı. 22-24 cm lik kalıp kullanabilirsiniz) şeker, yoğurt, sıvı yağ ve vanilya 2 dakika çırpılır.
- Çırpılan sostan 1 bardak ayrılır ve buzdolabına koyulur.
- Kalan sosa 3 yumurta kırılıp çırpılır.
- Un ve kabartma tozu harmanlanıp harca eklenir. Karıştırılır.
- Şeftalilerin kabukları soyulup yarım ay formunda doğranır. Kekin üzerine dizilir.
- Fındık yahut badem serpiştirilir. Kürdan pak çıkana kadar pişirilir.
- Çıktıktan 2 dakika sonra sos karıştırılıp dökülür ve fırçayla yedirilir.
- Kek 2 saat dinlenince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.