Soslu Tarçınlı Hafif Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak az yağ
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı un
- 5 adet rondalanmış bisküvi
- 1 tatlı kaşığı şeker
Soslu Tarçınlı Hafif Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyaz ve yoğun bir kıvam elde edene kadar iyice çırpıyoruz.
- Yağ, süt unu ekleyip mikserle yine çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını ekleyip homojen bir karışım elde ediyoruz. Önceden yağladığımız kaba ilave ediyoruz.
- 180 derecelik fırında 20-25 dakika fırınına bağlı olacak şekilde pişmesini bekliyoruz.
- Sos için malzemelerin hepsini bir tencereye alıp kaynatmaya başlıyoruz.Püf noktaları ;Sosun kıvamını donmaması için kekin çıkmasına yakın yada kek çıktıktan sonra hazırlayın. [*]Sosu tek seferde keke dökün veya donmaya başladıktan sonra çok fazla ellemeyin. Dilerseniz soğuyan kekin üstüne yada sıcak kekin üstüne dökebilirsiniz. [*]Dilerseniz havuçlu yada cevizli yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Soslu Tarçınlı Hafif Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı