
Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 büyük çay bardağı şeker
- 1 büyük çay bardağı süt
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dark kakao
- 2.5 büyük çay bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı kakao
- Yarım bardak süt
- 2-3 küp şeker
- 1 paket çikolata sos
- 3.5 çay bardağı süt (350 ml)
Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın. (beyazlaşıp köpük köpük olana kadar).
- Ardından tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Tart kalıbımızı katı yağ ile yağlayalım. Fırça yardımıyla her yerine sıvı yağ sürelim.
- Bir parça un serpip fazla ununu elimizle altına vurarak atalım.
- Hamurumuzu kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180c fırında pişirelim.
- Hamur ince oldugundan çabuk pişiyor. Kürdan testinden sonra fırından çıkaralım.
- Kekimizin ilk sıcağı çıkınca hazırladığımız kakaolu süt ile kürdanla delikler açtığımız kekimizin her yerini ıslatalım. (kaşık yardımıyla az az dökerek).
- Kek pişerken çikolata sosumuzu kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Keki ıslattıktan sonra sosu döküp süsleyelim. Afiyet olsun????.