
Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça tavuk göğsü
- 5 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığı zahter
- 3 büyük domates
- 3 sivri biber
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı bal
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 200 gram rendelenmiş kaşar ya da kolot peyniri
Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğüslerini enlemesine ikiye kesip altı parça tavuk elde edin.
- Sos malzemelerine tavukları bulayın. Üzerini streç film ile sıkıca kapatın. 24 saat buzdolabında dinlendirin.
- Domates, biber, maydanoz ve sarımsakları rondodan geçirin. Zeytinyağında ocağa alın. Kaynamaya başlayınca bal ve baharatları ilave edin.
- Koyulaşınca ocaktan alın. Tavukları ızgara tavada sosuyla mühürleyin ve fırın tepsisine alın. Üzerine domates sosu gezdirin. En son peynirle. Üzerini kapatın. Fırında. Pişirin. Afiyet olsun.