Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kanat
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kanatlarımızı güzelce yıkayıp, ocakta tüylerini ütülüyoruz.
- Kanatlarımızın sosu için; karıştırma kabımıza sırayla zeytinyağı ve öteki tüm gereçlerimizi ekliyoruz.
- Sosumuzun üzerine yıkanıp, ütülenmiş kanatlarımızı ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
- Hazırladığımız soslu kanatlarımıza streçle sarıp, dolapta 1 saat kadar bekletelim (Eğer aceleniz varsa hemende yapabilirsiniz)
- Dolapta beklettiğimiz soslu tavuklarımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sırayla dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımızda 45 dakika kadar kanatlarımız kızarıncaya dek pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır ???? Deneyenlere şimdiden afiyet olsun