Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soslu Tavuklu Nohutlu Pilav

Soslu Tavuklu Nohutlu Pilav
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
soslu-tavuklu-nohutlu-pilav.jpg

Soslu Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler


Pilav için;
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu (3 adet kemikli derili inciği 3, 5 su bardağı su ve bir tutam tuz ile haşladım suyunu ve etini (didikledim) kullandım
Soslu tavuk için;
  • 3 modül göğüs küp küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Dilerseniz 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pişirirken eklemek üzere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yanına yufka yapmak isterseniz 2 yufka, yarım çay bardağı tavuk suyu yarım çay bardağı süt ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bardak ölçüm 200ml


Soslu Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle soslu tavuğumuzun buzdolabında 3-4 saat dinlenmesi gerekiyor bu nedenle evvel tavuğu yapmaya başlamanızı öneririm.
  2. Küp doğranmış tavukları kapaklı bir kaba alıyoruz ve üzerine yoğurt, pulbiber, kekik, tuz, sarımsak ve zeytinyağını ekleyerek elimizle yeterlice karıştırıp kapağını kapatıp dinlenmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz.
  3. En az 3-4 saat vaktiniz yoksa 1 saat dinlenen tavuğumuzu kapaklı yapışmaz bir tencereye alıyoruz ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar 1-1, 5 saat pişiriyoruz.
  4. Ortada denetim etmekte yarar var suyunu çekerse çabucak yanabiliyor.
  5. Suyunu çektikten sonra altını açıp yağımızı da ekleyerek kızarana kadar ortada karıştırarak pişiriyoruz. Soslu tavuğumuz hazır ????.
  6. Pilavı için;Sıvıyağı ve şehriyeleri rengi dönünceye kadar kısık ateşte kavuruyoruz ve pirinçlerimizi ekliyoruz.
  7. Pirinçleri de kavurduktan sonra tavuk suyumuzu akabinde nohut ve dilerseniz didiklenmiş tavuk etlerini ekleyerek orta ateşte kaynamasını bekliyoruz.
  8. En son tuzunu ve karabiberi ekleyerek en kısığa alıp kapağını kapatıyoruz ve suyunu büsbütün çekene kadar pişiriyoruz.
  9. Suyunu büsbütün çekince kapağın altına havlu kağıt koyarak kapağını sıkıca kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
  10. Yufka yapmak isteyen için; hazır aldığım yufkaları tavamın boyutuna nazaran elimle böldüm ve bir tarafına fırçayla tavuk suyu-süt-sıvı yağ karışımından sürüp tavaya sürdüğüm kısım alta gelecek formda yerleştirdim. Yapışabilir çok fazla bekletmiyoruz en fazla 10-15 saniye.
  11. Başka tarafına da karışımdan sürdükten sonra bu kısmı alta getirip bi 10-15 sn de bu tarafını pişiriyorum.
  12. Havlu kağıt serdiğim tepsiye alıp soğumasını sağlıyorum.
  13. Tüm yufkalar bu biçimde yapıldıktan ve soğuduktan sonra üst üste koyulabilir. Afiyet olsun ⭐️.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt