Soslu Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet tavuk ızgara
- 4 su bardağı pirinç
- 2 çay bardağı tel şehriye
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet soğan
- 8 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 bardak tavuk suyu
Soslu Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavukları düdüklü tencerede haşlıyoruz.
- Sonra pirinç pilavı için ben genelde 2 saat önceden pirinçlerimi isliyorumm tane tane oluyor böyle olunca.
- Pilav için tencereye şehriyemizi koyuyoruz yağımızı ilave edip kavuruyoruz. Sonra pirinçleri ekleyip tuzunu koyup güzelce kavuruyoruz.
- Üstüne haşlanan tavuk suyundan ilave edip demlemeye bırakıyoruz.
- Yapışmaz tavaya biraz tereyağ koyup üstüne rendelenmiş 1 soğan ve doğranmış sarımsakları ilave edip kavuruyoruz.
- Üstüne haslanan tavukları ilave edip birazda suyundan koyup pişiriyoruz. Sosla özdeşleşmesi lazım.
- Üstüne tuzunu, karabiberi ilave ediyoruz tavuklarımızı sosunda pişiriyoruz 15 dk kadar.
- Sonra pisen pilavı tabağımıza koyuyoruz üstüne mis gibi kokan tavuklarımızı koyup yanına isterseniz yoğurt ilave edebilirsiniz çok lezzetli oluyor afiyet olsun????.