teknolojiuzmani
FD Üye
Soslu Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
- 1 litre su
- 1 avuç pirinç
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Soslu Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçler yıkanıp tencereye alınır .
- Üzerine su eklenip pişmeye bırakılır.
- Pirinçler pişince tuzlu yoğurt eklenir kaynamaya bırakılır.
- Kıvamına nazaran ek tuzlu yoğurt ekleyebilirsiniz.
- Kıvam alıp yoğunlaşınca sosumuzu döküyoruz.
- Tereyağı ve sıvı yağı eritip toz biberi ve naneyi da katıp kavuruyoruz.
- Kıvam almış çorbamız döküp bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
![Kırmızı kalp :heart: ❤️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/7.0/png/unicode/64/2764.png)
![Kadın işareti :female_sign: ♀️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/7.0/png/unicode/64/2640.png)
Soslu Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı