Soslu Yaprak Ciğer Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo ciğer
- Un
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kekik 1 tatlı kaşığı
- Karabiber 1 çay kaşığı
- Kırmızıbiber 1 çay kaşığı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Soslu Yaprak Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle zarı alınmış ciğerimizi yaprak halinde keselim. Daha sonra un ile bulayım ve tuz katıp, harmanlayalım ve fazla kalan unu eleyelim.
- Daha sonra tavamıza yağı katıp, kızdıralım ve ciğerlerimizi katıp artlı önlü pişiriyoruz bu süreci 10 içinde bitirelim.
- Ayrı bir tavaya ciğerlerimizi alıp, kapağını kapatıp dinlendirelim.
- Daha sonra saç tavada sosumuzu hazırlayıp pişen ciğerlerimizi orda da bir 5 dk pişiriyoruz ve kavrulmuş ve pilav ile servis edebilirsiniz afiyet olsun ????????????.