Soslu Yerelması Malzemeler 1 kg Yerelması 4 Domates 4 Çarliston Biber 4 Çorba Kaşığı Margarin 2 Çorba Kaşığı Un 2 Çay Bardağı Süt 12 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 23 Dilim Kızarmış Ekmek Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Yerelmasının kabuklarını soyup yıkayın ve eksik tuz suda 56 dakika haşlayın Margarinin yarısını minik bir tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye değin kavurun ağır ağır sütü ilave ederek topaksız bir beşamel sos elde edinceye dek iyice karıştırıp pişirin Çarliston biberleri ince ince doğrayın Kalan margarini tavada eritip biberleri kavurun Domateslerin kabuklarını soyup minik ufak doğrayarak biberlere ekleyin Sos kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte pişirin Hazırladığınız domates sosuna, beşamel sos ve 34 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi ekleyin Tuzlu ve karabiber serperek karıştırın Kızarmış ekmek dilimlerini küçük parçalara bölerek servis tabağına alın Üstüne haşladığınız yerelmasını sıcak olarak yerleştirin Hazırladığınız sosu da üzerine yayıp kalan kaşar peynirini serpin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın id
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.