Sosu Tabanında Tanımı İçin Gereçler
- 1 tam tavuk
- 1 adet mor soğan
- 200 gram istiridye mantarı
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım bağ maydanoz
Sosu Tabanında Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Düdüklü tencere de yahut uygun bir tencerede tavuğunuzu haşlayın ve soğumaya bırakın.
- Bu ortada, soğanı jülyen doğrayın. Tıpkı formda mantarınızı da uzun şerit halinde doğrayın.
- Süzme yoğurt içine 2 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyarak akışkan hale getirip sosu hazırlayın.
- Haşlanan tavuğu elinizle kemiğinden ayırın, ve küçük kesimlere bölün.
- Bir tavada 3 yemek kaşığı ayçiçek yağında, soğanı, mantarı kavurun.
- Daha sonra tavuk ve maydanozları da ekleyin.
- Her iki tarafına tereyağı sürdüğünüz ekmek dilimlerini, tost makinesi yahut bir tava da kızartınız.
- Geniş bir tabağa, evvel sosu yayın.
- Üzerine 1 dilim ekmek ve onun üzerine de 1 porsiyon tavuk ve mantar soteyi koyun.Yerken, çatalınıza takılı lokmayı sosa batırarak yiyiniz.