Sosyete Mantısı (Yapımı Kolay Kusursuz Bir Tat) Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yufka
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
- Tereyağ
- Pulbiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sarımsaklı yoğurt
Sosyete Mantısı (Yapımı Kolay Olağanüstü Bir Tat) Tanımı Yapılışı
- Soğanları ve kıymayı bir tavada kavuralım.
- Kavrulan iç harcımıza tuz ve karabiber katıp ocaktan alalım.
- Her bir yufkayı üçgen formunda 8 modüle bölelim.
- Yufkaların içine sürmek için su ve sıvı yağ hazırlayalım.
- Kestiğimiz yufkalara hazırladığımız sıvı yağ ile su karışımından sürelim.
- Yufkamızın kenarına kıymalı harcımızdan koyup saralım gül böreği biçimi verip tepsiye dizelim.
- Bütün yufkaları tıpkı formda sarıp tepsiye dizelim.
- Sıvıyağ su karışımından üzerlerinede sürelim.
- 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Bir tavada tereyağ salça pulbiber ile sosumuzu hazırlayalım.
- Pişen mantılarımızı servis tabağına alalım hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan üzerlerine dökelim.
- Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
Afiyet olsun.