Sosyete Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz, karabiber, pulbiber, nane, maydanoz
Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak mantının iç harcı için soğanları yemeklik ince ince doğrayıp sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar düzgünce kavurmaya devam edelim.
- Salça, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ek edelim.
- Kavrulan kıymayı soğuması için bir kenara alalım.
- Üç adet yufkanın her birini dörde bölelim.
- Bir su bardağı su ile üç yemek kaşığı sıvı yağı karıştıralım.
- Her modülün üzerine su ve yağ karışımından sürdükten sonra iç harcı üzerine yayalım.
- Rulo yaparak gül böreği biçiminde saralım.
- Her bir yufka modülünü birebir formda sardıktan sonra üzerlerine kalan su ve yağ karışımını sürelim.
- 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Sarımsakları rendeleyerek yoğurda ek edip mantıların üzerine kaşık yardımı ile dökelim.
- Tereyağında pulbiber ve naneyi hafif kavurarak yoğurdun üzerine gezdirip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.