Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sosyete Mantısı

Sosyete Mantısı
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sosyete-mantisi.jpg

Sosyete Mantısı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yufka
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber, nane, maydanoz

Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak mantının iç harcı için soğanları yemeklik ince ince doğrayıp sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Üzerine kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar düzgünce kavurmaya devam edelim.
  3. Salça, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ek edelim.
  4. Kavrulan kıymayı soğuması için bir kenara alalım.
  5. Üç adet yufkanın her birini dörde bölelim.
  6. Bir su bardağı su ile üç yemek kaşığı sıvı yağı karıştıralım.
  7. Her modülün üzerine su ve yağ karışımından sürdükten sonra iç harcı üzerine yayalım.
  8. Rulo yaparak gül böreği biçiminde saralım.
  9. Her bir yufka modülünü birebir formda sardıktan sonra üzerlerine kalan su ve yağ karışımını sürelim.
  10. 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  11. Sarımsakları rendeleyerek yoğurda ek edip mantıların üzerine kaşık yardımı ile dökelim.
  12. Tereyağında pulbiber ve naneyi hafif kavurarak yoğurdun üzerine gezdirip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt