elektronikci
FD Üye
Sosyete Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 2 dolu yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 300 gr kadar kıyma
- 1 tane orta uzunluk soğan
- Tuz, karabiber
- 6-7 kaşık yoğurt (Tuz ile biraz çırpılmış)
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağına yakın su
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Sosyete Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanı rendeliyoruz ve kıyma, tuz karabiber ile karıştırıyor ve kenara alıyoruz. Sosu için sıvı yağ, su ve salçayı karıştırıyoruz.
- Tezgaha yufkayı seriyoruz ve sosu sürüyoruz 4 kenarından 2 parmak genişliğinde içe katlıyoruz böylece kare elde etmiş oluyoruz.
- Kıymalı harçtan bir ucuna koyuyoruz, rulo formunda sarıyoruz. 2 parmak genişliğinde kesiyoruz. Kelepçeli kek kalıbına iç kısmı üste gelecek formda diziyoruz. Üstüne biraz sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Önceden ısınmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Üzerine hiç birşey dökmesenizde hoş oluyor. Yada kek kalıbına değil fırın tepsisine de dizebilirsiniz.
- Ben üzerine yoğurt ve sos(salçayı yağ ile kavurdum su ile açtım)gezdirip, biraz da tereyağ kızdırıp döktüm.
- Yapacak olanlara afiyet olsun ????.