Sosyete Pişisi Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı un
- 1,5 bardak su
- 1 yemek kaşığı dolusu toz maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı toz şeker
- Sıvı yağ
- Yarım fincan bal
- Yarım çay bardağı siyah haşhaş
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Sosyete Pişisi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamurumuzu yapalım. Yarım bardak ılık suya maya ve şekeri koyalım, on dakika kadar bekletelim. Maya eriyip kabaracak.
- Una, kalan 1 bardak su, maya ve tuzu koyup yumuşak bir hamur yapıyoruz. Dinlenmeye bırakıp bir saat kadar dinlendiriyoruz.
- Kabaran hamurumuzu tezgaha alıp üzerine biraz un serpip elimizle ovalayarak yediriyoruz. Hamuru açacağımız için kendini toplaması lazım.
- Hamuru iki bezeye bölüp merdaneyle açıyoruz. Bir milimetre kadar bir kalınlık kâfi olacaktır (Hamuru ince açarsak çıtır kalın açarsak yumuşak olacaktır, dilediğiniz üzere tercih edebilirsiniz. Biz çıtır tercih ettik)
- Kavanoz kapağıyla büyük, pet şişe kapağıyla küçük halkaları kesip kızgın yağda pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Kızaran pişilerimizin üzerine fırçayla bal sürüp haşhaşa, cevize yahut dilediğimiz bir esere batırıp servis yapıyoruz.