Sosyetik Aşure Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- Yarım çay bardağı şeker ( tatlı isteğine nazaran ölçüsü değişebilir)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Üzüm, çekilmiş fındık-badem, kuru incir, kuru kayısı, gün kurusu, 1 adet portakal kabuğu (aşurede ne seviyorsanız ekleyebilirsiniz isteğinize kalmış )
Sosyetik Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 1 litre süt tencereye koyuyoruz. Nişastayı, unu, şekeri ekliyoruz muhallebi olunca altını kısıp vanilya ve tereyağını ekliyoruz.
- Tereyağı eriyince altını kapatıyoruz içine aşurelik gereçleri ekliyoruz. Sıcaklığı ile aslında yumuşatıyor kaynatmıyoruz.
- Sonra istediğiniz kaplara paylaştırın lakin aykırı çevrileceği için kapları soğuk suyla ıslatıyoruz ki çıkarması kolay olsun.
- İsteğe nazaran tarçın ekleyebilirsiniz. Çocuklar içinde çok besleyici oluyor, şimdiden afiyet olsun yapanlara çok hafif ve lezzetli bi tatlı oluyor ????.