nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Soya fasulyesi, sürekli bilimsel araştırmalara konu olan, efsanevi bir yasaklayıcı, tedavi edici özelliğiyle, besleyici bir bakliyattır Soya fasulyesi, antioksidan sağlar Soya fasulyesi, kayda değer antioksidanlar olan beslenme maddelerini içermektedir, bundan dolayı soya fasulyesini beslenmenize eklemenin yollarını aramanız mantıklı olacaktır
Soya Fasulyesinin Faydaları
Soya fasulyesi, veban ya da vejetaryen besin şekillerinde, yaşamsal besinler karşılayan, bitkitemelli olarak tam protein olan tek bitkidir Proteine ek olarak, soya fasulyesi, yüksek miktarlarda fitosteroller içermektedir, bunlar kolesterol gibi olan sadece absorbe edilmesi daha baskı olan bileşiklerdir Fitosteroller kalp hastalığı ve inmeye niçin olabilen “fena kolesterolü düşürür Ama soya fasulyesi bununla birlikte alfatokoferol ya da bitkilerde bulunan önemli bir antioksidan olan E vitamini içermektedir ABD Tarım Bakanlığı, 59 porsiyon meyve ve sebzelerden oluşan günlük perhiz önermesine rağmen, Rahatsızlık Teftiş ve Önleme Merkezleri Amerikalıların çoğunun bu sağlık hedefine ulaşamadıklarını belirtmişlerdir Bir çok ülkenin besin şekillerinde E vitamini eksikliği yaygınıdır
Antioksidanlar ve Kanser
E vitamini, Amerikan besin şeklinde beceriksiz olan tüm antioksidanı tedarik eden soya yağı gibi nebati yağlarda, brokoli, badem ve mango mevcuttur Antioksidanlar, adi vücut fonksiyonları veya toksinler ve diğer strese yanıt olarak oluşan formu yetkisiz moleküller olan özgürlük radikalleri bağlarlar Moleküller bir defa stabilize edildikten daha sonra daha pozitif hücreli destabilize edemezler, kanser ve diğer dejeneratif hastalıklara yol açabilen koşulları oluşturamazlar Tatmin Edici miktarda E vitamini, dejeneratif hastalık riskleri azaltabilir
Soya fasulyesi: Antioksidan Yıldızları2003 yılında yayınlanan “Gıda Dergisi ’nde bir çalışmaya göre, soya yağı, sızma zeytinyağı, zeytinyağı ve yerfıstığı yağı ile karşılaştırıldığında, antioksidanların en yüksek seviyesine sahiptir Parma Üniversitesi ’nden araştırmacılar, Yiyecek Milli Enstitüsü, Roma Besin Araştırmaları soya fasulyesi yağı antioksidan kapasitesini, zengin tokoferol içeriğine bağlamışlardır Bu bilgiler, besin aracılığıyla oksidatif stresin dengelenmesi için beslenme seçimleri hakkında bilgi verebilir 2008 yılında ABD Tarım Bakanlığı ’nın Tarımsal Araştırma Servisi kadar yürütülen bir çalışmada özgür radikallerin bayağı sindirim sırasında oluşturulduğunu, fakat benzer öğünde antioksidanlar bakımından zengin gıdaların tüketilmesinin bu dengesizliği nötralize edeceğini bulmuşlardır Soya fasulyesi ya da soya yağı gibi besinlerin, gıda programına eklenmesi özgür radikallere karşı korumayı artırır
İklim ve Besin İçeriğiHava durumu soya fasulyelerinin antioksidan içeriğini etkileyebilir Tarımsal Araştırma Servisi, şiddetli kuraklığın, soya fasulyesinde kayda değer ölçüde alfatokoferol miktarını artırdığını bulmuştur Önde gelen bilim adamları, baklagillerin antioksidan özelliklerinin 3,5 kat artması ile fazla hava ve iklim değişikliklerinin bir takım tüketim ürünlerinin gıda kalitesi ve miktarı değiştirebileceği sonucuna varmışlardır
Soya Fasulyesinin Faydaları
Soya fasulyesi, veban ya da vejetaryen besin şekillerinde, yaşamsal besinler karşılayan, bitkitemelli olarak tam protein olan tek bitkidir Proteine ek olarak, soya fasulyesi, yüksek miktarlarda fitosteroller içermektedir, bunlar kolesterol gibi olan sadece absorbe edilmesi daha baskı olan bileşiklerdir Fitosteroller kalp hastalığı ve inmeye niçin olabilen “fena kolesterolü düşürür Ama soya fasulyesi bununla birlikte alfatokoferol ya da bitkilerde bulunan önemli bir antioksidan olan E vitamini içermektedir ABD Tarım Bakanlığı, 59 porsiyon meyve ve sebzelerden oluşan günlük perhiz önermesine rağmen, Rahatsızlık Teftiş ve Önleme Merkezleri Amerikalıların çoğunun bu sağlık hedefine ulaşamadıklarını belirtmişlerdir Bir çok ülkenin besin şekillerinde E vitamini eksikliği yaygınıdır
Antioksidanlar ve Kanser
E vitamini, Amerikan besin şeklinde beceriksiz olan tüm antioksidanı tedarik eden soya yağı gibi nebati yağlarda, brokoli, badem ve mango mevcuttur Antioksidanlar, adi vücut fonksiyonları veya toksinler ve diğer strese yanıt olarak oluşan formu yetkisiz moleküller olan özgürlük radikalleri bağlarlar Moleküller bir defa stabilize edildikten daha sonra daha pozitif hücreli destabilize edemezler, kanser ve diğer dejeneratif hastalıklara yol açabilen koşulları oluşturamazlar Tatmin Edici miktarda E vitamini, dejeneratif hastalık riskleri azaltabilir
Soya fasulyesi: Antioksidan Yıldızları2003 yılında yayınlanan “Gıda Dergisi ’nde bir çalışmaya göre, soya yağı, sızma zeytinyağı, zeytinyağı ve yerfıstığı yağı ile karşılaştırıldığında, antioksidanların en yüksek seviyesine sahiptir Parma Üniversitesi ’nden araştırmacılar, Yiyecek Milli Enstitüsü, Roma Besin Araştırmaları soya fasulyesi yağı antioksidan kapasitesini, zengin tokoferol içeriğine bağlamışlardır Bu bilgiler, besin aracılığıyla oksidatif stresin dengelenmesi için beslenme seçimleri hakkında bilgi verebilir 2008 yılında ABD Tarım Bakanlığı ’nın Tarımsal Araştırma Servisi kadar yürütülen bir çalışmada özgür radikallerin bayağı sindirim sırasında oluşturulduğunu, fakat benzer öğünde antioksidanlar bakımından zengin gıdaların tüketilmesinin bu dengesizliği nötralize edeceğini bulmuşlardır Soya fasulyesi ya da soya yağı gibi besinlerin, gıda programına eklenmesi özgür radikallere karşı korumayı artırır
İklim ve Besin İçeriğiHava durumu soya fasulyelerinin antioksidan içeriğini etkileyebilir Tarımsal Araştırma Servisi, şiddetli kuraklığın, soya fasulyesinde kayda değer ölçüde alfatokoferol miktarını artırdığını bulmuştur Önde gelen bilim adamları, baklagillerin antioksidan özelliklerinin 3,5 kat artması ile fazla hava ve iklim değişikliklerinin bir takım tüketim ürünlerinin gıda kalitesi ve miktarı değiştirebileceği sonucuna varmışlardır