
Soya Soslu Ballı Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 2 modül tavuk bonfile
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak rende
- 1 tatlı kaşığı bal ( opsiyonel)
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber, kekik, pul biber, köri
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Pişirmek için)
Soya Soslu Ballı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Tavuk bonfile küçük kuş başı biçiminde doğranır.
- Bir kaba alınır.
- Üzerine öbür materyaller ve baharatlar eklenir. Güzelce karıştırılır.
- Üzeri streçlenir ve buzdolabında 1, 5-2 saat dinlendirilir. Bu halde bekletilince lokum üzere oluyor.
- Pişireceğiniz tava ısıtılır.
- Tavuklar ek edilir ve evvel yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Rengi dönünce tereyağ da eklenir.
- Biraz daha pişirilir. İsteğe bağlı biraz daha baharat ekleyebilirsiniz.
- Yumuşadığında ve kızardığında servise hazır. Afiyet olsun ????????soya sosu tuzlu old için tuzu denetimli ekleyin.???? ölçüleri arttırıp yapabilirsiniz.