Soya Soslu Sebzeli Çin Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı basmati pilavı
- Sıvıyağı (tavayı gezdirin)
- 2-3 yemek kaşığı soya sosu (renk verene kadar)
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet soğan (iri kesilmiş)
- 1 adet havuç (uzun ince kesilecek)
- 2 adet yumurta
Soya Soslu Sebzeli Çin Pilavı Tanımı Yapılışı
- Basmati pilavı güzelce yıkayın, sonra kuru biçimde pişirin 2 bardak pirince 3 şu bardağı su ile pişirilir.
- Başta yüksek ateşte şu kaynayan kadar sonra en kısık ateşte 10dakika pişecek
- Sonra yumurta ve biraz soya sosu ekleyip çırpın.
- Sonra tavaya sıvıyağı ekleyin kızdırın akabinde yumurtaları katıp karıştırın güzelce.
- İçine evvel sert olan sebzeler girer mesela soğan yahut soya filizi zira onlar anca sönüyorlar4 dakika sonra basmati pilavı ekleyin ve soya sosu renk alana kadar (soya sosu yavaş yavaş ekleyin).
- Kavrulduktan sonra tüm zerzevatları katın tuz ve karabiber de ekleyin kavurun güzelce 3 dakika sonra bitmiştir.
- Çinlerin acı sosunu katabilirsiniz üzerine.
Instagram hesabımın ismi :.
Xxgizems_kitchenxx.
Afiyet olsun ????????.