Soya Soslu Sebzeli Hindi Tarifi İcin Malzemeler
*1 paket hindi goğus fileto
*2 yemek kaşığı soya sosu
*5 diş sarımsak
*4 kucuk kuru soğan
*1 adet kabak
*1 adet patlıcan
*2 adet kapya biber
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pul biber
*250 gram taze mantar (Miniklerden)
Soya Soslu Sebzeli Hindi Tarifi Yapılışı 1 Oncelikle hindi filetolarımızı ezdiğimiz sarımsak, soya sosu, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber ile iyice karıştırıp terbiye icin bir kenara alalım
2 Soğanlarımızı irice doğrayalım ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile biraz kavuralım 3 Ardından kapya biberlerimizi, kabağımızı, patlıcanlarımızı ve baharatlarımızı ilave edip tenceremizin kapağını kapatalım Ara ara sebzelerimizi karıştıralım Hic su ilave etmeyeceğiz Sebzeler kendi suyu ile yaklaşık 1015 dk arasında pişiyor
4 Başka bir tavada, hic yağ ilave etmeden filetolarımızı şeritler halinde keserek kızartalım
5 Kalan 1 yemek kaşığı yağımızı da yıkayıp iyice kuruladığımız mantarlarımızı kızartmak icin kullanacağız Mantarlar icin tavamızı onceden ısıtalım ardından yağımızı koyalım ve kızartalım boylelikle mantarlar su salmayacak, kendi suyunu muhafaza edecek ve cok daha lezzetli olacaktır
Afiyet olsun
*1 paket hindi goğus fileto
*2 yemek kaşığı soya sosu
*5 diş sarımsak
*4 kucuk kuru soğan
*1 adet kabak
*1 adet patlıcan
*2 adet kapya biber
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pul biber
*250 gram taze mantar (Miniklerden)
Soya Soslu Sebzeli Hindi Tarifi Yapılışı 1 Oncelikle hindi filetolarımızı ezdiğimiz sarımsak, soya sosu, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber ile iyice karıştırıp terbiye icin bir kenara alalım
2 Soğanlarımızı irice doğrayalım ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile biraz kavuralım 3 Ardından kapya biberlerimizi, kabağımızı, patlıcanlarımızı ve baharatlarımızı ilave edip tenceremizin kapağını kapatalım Ara ara sebzelerimizi karıştıralım Hic su ilave etmeyeceğiz Sebzeler kendi suyu ile yaklaşık 1015 dk arasında pişiyor
4 Başka bir tavada, hic yağ ilave etmeden filetolarımızı şeritler halinde keserek kızartalım
5 Kalan 1 yemek kaşığı yağımızı da yıkayıp iyice kuruladığımız mantarlarımızı kızartmak icin kullanacağız Mantarlar icin tavamızı onceden ısıtalım ardından yağımızı koyalım ve kızartalım boylelikle mantarlar su salmayacak, kendi suyunu muhafaza edecek ve cok daha lezzetli olacaktır
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.