Soya Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kesim tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 orta uzunluk soğan (İnce doğranmış)
- 1-2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 paket sıvı krema
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Soya Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarınızı ince dilimler halinde kesip, önlü artlı sıvı yağ ile biraz yağlayın, çok az tuz ve karabiber serpiştirin.
- Uygun bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyip önlü gerili hafif kızartıp bir kenara alın.
- Aynı tavanın içerisine bir yemek kaşığı tereyağ ekleyip soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya başlayın bir yemek kaşığı unu ek edip devam kavurun.
- Soya sosu ve suyunu ekleyip, süratlice karıştırın toz biber ve karabiber kremayı ekleyin kaynamaya başlayınca kızarmış olan tavuk etlerinizi sosun içerisine yerleştirip kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 15-20 dakika pişirip, kızarmış patates pilav makarna nasıl istek ederseniz o halde sıcak servis edebilirsiniz . Afiyet olsun ????.
Soya Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı