Soya Soslu ve Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram bonfile tavuk
- 2 orta uzunluk soğan
- 4 adet çarliston biberi
- 1 adet kırmızı biber
- 1 paket mantar
- Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Damak zevkinize nazaran tuzunu ayarlayabilirsiniz
Soya Soslu ve Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğu ve bütün zerzevatları jülyen biçiminde doğrayın. Tavuklara soya sosunu ekleyip vaktiniz varsa 1/2 saat dinlenmesi için dolaba koyun.
- Tavaya soğanı, biberleri ekleyip kavurun. Üzerine mantarları ekleyip pişirin.
- Dinlenen tavukları tavada soteleyip sebzelerle buluşturun.
- Üzerine baharatları ve biraz daha soya sosu ekleyip biraz daha pişirin. Afiyet olsun ????.