Soya Sosu İle Marine Edilmiş Kuzu Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram kuzu eti
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı elma sirkesi
- 1/3 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı soya sosu
- Çöp şiş
Soya Sosu İle Marine Edilmiş Kuzu Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sos gereçlerini bir kaba alıyoruz. Kuşbaşı doğradığımız etleri içerisine ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Üzeri kapatılarak yaklaşık bir saat marine ediyoruz.
- Marinasyon sonrası çöp şişlere geçirdiğimiz etleri kızgın bir tava içerisinde iki taraflı pişiriyoruz.
- Sıcak servis ediyoruz. Biz yanına makarna tercih ettik. Tercihe bağlı olarak pilav vs de yapılabilir. Afiyet olsun….