Sözcü gazetesi muharriri Can Ataklı, bugünkü yazısında 'bugüne kadar söyledikleri hiç yanlış çıkmayan ve sarayı da çok uygun bilen' bir kaynağının kendisini arayarak bakanlarla ilgili yapılması beklenen kimi değişiklikleri anlattığını söyledi.
Ataklı, 'Damat ve 6 bakan gidiyor, Soylu şimdilik beklemede' başlıklı yazısında, kelam konusu değişikliklerle ilgili olarak "Bu epey vakittir konuşuluyor. Fakat her seferinde evvelce sızmalar olduğu için Erdoğan mevzuyu gurur sorunu haline getiriyor ve 'Birileri söylüyor diye bakanlar mı değişirmiş' tutumu ile operasyonu erteliyor. Fakat bu kere artık sona gelinmiş" sözlerini kullandı.
Ataklı'nın yazısının ilgili kısmı şu biçimde:
"Ankara'daki en değerli kaynağım aradı yeniden.
Bugüne kadar söyledikleri hiç yanlış çıkmayan ve sarayı da çok güzel bilen, buradan çok yanlışsız bilgiler alan dostum, “Sonunda bakanlarla ilgili operasyon başlıyor” dedi. Birtakım bakanlar değişecek. Bu epey vakittir konuşuluyor. Lakin her seferinde evvelden sızmalar olduğu için Erdoğan mevzuyu gurur sorunu haline getiriyor ve 'Birileri söylüyor diye bakanlar mı değişirmiş' hali ile operasyonu erteliyor. Lakin bu defa artık sona gelinmiş En az 7 bakanın değişeceğine kesin gözüyle bakılıyor.
Ankaralı dostum, 'Aslına bakarsan' dedi, ve ekledi 'Erdoğan, hükümetin tamamını değiştirebilir, tahminen de doğrusu bu olacak.'
Açıkçası bakanlar ortasında değişikliği ben de bekliyorum. Dostuma, 'Neden hepsi birden de değişebilir diyorsun?' diye sordum. Asılında size daha evvel de yazdığım birtakım tasalardan kaynaklandığını anlattı. Biliyorsunuz yeni sistemle Meclis devreden çıkarıldı. Bakanlar da dışarıdan atanıyor. Bu Amerikan sistemi ile amaçlanan yasama ile yürütmeyi büsbütün ayırmak, icra rahat çalışırken Meclis de yasama vazifesini hakkıyla yerine getirsin isteniyor. Halbuki bu Türkiye'de asla tutmayacaktı, vaktinde anlattık, gerçekten o denli de oldu.
'ERDOĞAN DÜĞMEYE BASMAYA KARAR VERMİŞ'
Bu sistemle Meclis devre dışı kaldığı üzere, parti de devre dışı kaldı aslında. Bütün bakanlar dışarıdan getirilince, partililerle hükümetin ortası koptu. Partililer, bakanlara ulaşamaz hale geldi. Bu türlü olduğu üzere bakanlık takımları yeni bakanların insafına kaldığı üzere daha evvel bakanlıklarla iş yapmaya alışık olan AKP'liler de bir anda dışarıda kaldı. AKP Başkanı'na en çok bu açıdan şikayet geliyor. Erdoğan bu şikayetleri evvelce hiç dinlemiyormuş. Lakin lokal seçimlerdeki ağır hezimetten sonra yakınları, 'Partiyi bu kadar dışlarsanız bu işin sonu yeterli olmayacak' ihtarları yapmışlar, Erdoğan da artık düğmeye basmaya karar vermiş. Bu durumda okul sahibi Ulusal Eğitim Bakanı, turizm şirketi sahibi Turizm Bakanı, hastane sahibi Sıhhat Bakanı gidiyormuş Ankaralı dostumun söylediğine nazaran.
Ticaret Bakanı ile Orman ve Tarım Bakanı da değişecek bakanlar ortasında.
'ALBAYRAK'IN EŞİNDEN AYRILDIĞI SÖYLENİYOR'
Adalet Bakanı'nın da 'gidebileceğini' söyledi Ankaralı dostum, tahminen de 'Metin Feyzioğlu'na yer açmak içindir' diye de ekledi. En kıymetlisi ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da misyonu sona erdirilecek bakanlar ortasında sayılması. Son bir haftadır ortada hiç görünmeyen Berat Albayrak'ın 'ailevi sorunlar' yaşadığı hatta eşinden ayrıldığı bile söyleniyor. Damat Bey'in Erdoğan'dan prestijinin sarsılmaması için bir dış vazife talep ettiğini söyleyen Ankaralı dostum, 'Ama duyduğum kadarıyla Erdoğan bu talebe çok sıcak bakmamış' dedi.
Bir de Süleyman Soylu konusu var. Ankaralı dostuma nazaran, AKP teşkilatının pek fazla sevmediği Soylu'nun da değişmesi ihtimali varmış. Dostum 'Ama son günlerdeki çıkışları nedeniyle sarayı soruna soktu.
Erdoğan, Soylu'yu şu basamakta misyondan alması halinde yanlış anlaşılmalara neden olacağını ve reaksiyon yaratabileceğini hesaplıyor galiba' dedi."
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.