
Spagetti Bolonez Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket makarna
- 1,5 litre su (haşlamak için)
- 1 yemek kaşığı tuz(haşlama suyuna)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ(haşlama suyuna)
- 250-300 gram kadar kıyma
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet soğan(yemeklik doğranmış)
- 1 adet havuç(ince kısımla rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak(rendelenmiş)
- 3 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 5-6 kereviz yaprağı
- Yarım çay bardağı sıcak su(makarna suyundan alalım)
- Parmesan peyniri(rendelenmiş)(yoksa taze kaşar peyniri ince uçla rendelenmiş)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- Çay kaşığı ucuyla muskat
- Çay kaşığı ucuyla toz zencefil
- Çay kaşığı ucuyla toz biberiye
Spagetti Bolonez Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremize suyu ,tuz ve zeytinyağını ekleyelim kaynayınca makarnaları içine atalım birinci 5 dakika hafif ortada karıştıralım.
- Orta ateşte paketin üzerindeki müddete nazaran pişirelim. (ben 2 dakika fazla pişiriyorum ne çok sert ne yumuşak oluyor. )süzelim ve suyundan 1 su bardağı ayıralım.
- 1 tencereye zeytinyağımızı alalım,soğan ve havuçları ekleyelim soğanlar ölene kadar karıştırarak kavuralım(yaklaşık 4–5dakika).
- Akabinde kıymamızı ekleyelim ve tahta kaşık yardımıyla ufalayarak rengi dönene kadar kavuralım.
- Sarımsaklarımızı,rende domates ve salçayı ekleyelim 3-4 dakika da bu türlü karıştıralım.
- Baharatlarımızı ekleyelim,1 çay bardağı makarna suyumuzu ekleyelim ve bir taşım kaynatıp kısık ateşte 15 -20 dakika pişirelim.
- En son kereviz saplarını ekleyelim.
- Sosu makarna tenceresine alıp,süzülen makarnaları ekleyerek karıştırabilirsiniz.Ya da tabakta buluşturabilirsiniz.
- Ben istenilen sos ölçüsünü ayarlamak ismine tabakta birleştiriyorum.
- Üstüne peynir rendesi ekleyince servise hazır. Afiyet olsun
.