Spagetti Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket makarna
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 tutam fesleğen yahut kekik (İsteğe nazaran )
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet sulu domates yada konserve
- 2 tatlı kaşık zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Spagetti Tanımı Yapılışı
- Öncelikle makarnayı haşlıyoruz. Makarnanın yapışmaması için suyuna yağ ve tuz atalım.
- Makarna haşlanırken farklı bir tencerede soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.
- Daha sonra domatesleri ekliyoruz. Domatesler piştikten sonra salça ekleyip baharatları atıyoruz ve pişiriyoruz.
- Haşlanıp süzülen makarnayla sosu karıştırıyoruz afiyet olsun ????.