
Spaghetti Bolognese Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket spagetti
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 doğranmış soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 havuç
- 2 sap ıspanak (orjinalinde kereviz sapı kullanılıyor meskende olmadığı için ben ıspanak kullandım)
- Yarım kilo dana yahut kuzu kıyma
- Yarım kiloluk domates konservesi (evde yaptığım)
- 3-4 adet defne yaprağı
- 3-4 yaprak maydanoz
- Tuz ve karabiber
- Bir tutam muskat
- 100 gram parmesan peyniri
- 30 gram tereyağı
Spaghetti Bolognese Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle makarnamızı uygun bir kapta içine yağ ve tuz ekleyip pişirin.
- Ardından süzüp tereyağını ekleyip kapağını kapatıp bir kenarda sosumuz olana kadar makarnamız dinlensin.
- Zeytinyağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtın.
- Soğan, sarımsak, havuç ve ıspanak yapraklarını ekleyin orjinalinde kereviz sapı kullanılıyor ancak meskende olmadığı için ben ıspanak kullandım çok yakıştı, yavaşça karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
- Kıymayı da ekleyin ve bir 10 dakika daha pişirin.
- Ardından domates püresini, defne yaprağı, maydanoz ve biraz da tuz ekleyin.
- Karabiber ve muskatı da ekleyerek sos kaynayıncaya ve kalınlaşıncaya kadar pişirin.
- Son olarak parmesan peynirini de sosa ekleyerek son tatlandırmanızı yapın. Makarnamızın üzerine yapmış olduğumuz spaghetti bolognese sosumuzu döküp sıcak servis edin.