Special Kısır Tarifim İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı kısırlık bulgur
- 5-6 adet kornişon salata turşusu
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 7-8 dal kıvırcık
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tane limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Göz kararı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nane
Special Kısır Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet soğanımızı küçük küçük doğrayıp baştan kavuralım.
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ile soğanları kavurmaya başladığımızda 1 yemek kaşığı salça kadar iyice kavurun kavurduktan sonra onu soğuması için kenara alalım.
- 2,5 su bardağı kısırlık bulguru derin bir kaba dökelim.
- Kaynamış su dökelim 1,5 veya 2 su bardağı yeterli olucaktır.
- Bulgurların pişmesinde hava almasın diye üstünü kapatıp dinlenmeye alalım kenara suyu çekene kadar bulgurlar dinlensin.
- Kıvırcıkları ince ince doğrayalım doğradıktan sonra bir kaba alalım.
- Kornişon turşularını küp küp doğrayıp kıvırcıkların üstüme dökelim.
- 1 adet domatesimizi küp küp doğrayalım onu da diğer malzemelerin üstüne dökelim.
- Yarım bağ maydanozları yıkılıp ince ince doğrayıp diğerleriyle buluşturalım.
- Bulgurlar şişmişse 1 yemek kaşığı salça ve yağ ile harmanlayalım.
- Kavrulan soğanlarımızı kısırımızla iyice özleşene kadar karıştıralım.
- Özleşen kısırlarımıza tuz, pul biber,karabiber ekleyip karıştıralım.
- Doğradığımız malzemeleri kısırın üzerine döküp iyice karıştıralım.
- Karıştırdığımız kısıra 1 adet limon sıkınız ve karıştırın ekşi sevenlere nane katılmasını tavsiye ederim çok lezzetli.Şimdiden herkese afiyet olsun ????.