Starbucks Cookie Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 çay bardağı un
- İstenilen boyutta ve isteğe nazaran ekleyip çıkaracağınız (hindistancevizi, fındık, antep fıstığı, beyaz çikolata, sütlü çikolata, bitter çikolata)
Starbucks Cookie Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 125 gram tereyağı esmer ve toz şekeri yeterlice karıştırdıktan sonra 1 yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. (el ile karıştırmanız tercihimdir elin ısısıyla tereyağı daha güzel eriyip homojen bir karışım elde ediliyor. )
- Bir kaba eklediğimiz kabartma tozu, vanilin, un ve nişastayı yavaş yavaş karışıma ekliyoruz.
- Ele yapışan bir kıvam alan hamuru kaygı etmeyin üzerine hindistancevizi ve kuruyemişleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Çikolataları da ekledikten sonra kaşık yardımıyla karıştırınız ki çikolatalarınız erimesin.
- Elde ettiğimiz hamurun kabını örterek buzdolabında yarım saat bekletiniz.
- Tepsileme: Buzdolabında beklettiğimiz hamurları kaşık yardımıyla elimize alarak ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
- 180 derece fırında 18 dk pişirelim. (pişme müddeti fırından fırına farklılık gösterebilir. ).
- Fırından çıkar çıkmaz su bardağının gerisiyle yayılan cookilerimizin üzerine baskı uygulayalım ki yeterlice cookie halini alsın.
- Herkese afiyet olsun ????.