Starbucks Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı un
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çimdik tuz
- 60 gram sütlü çikolata
- 60 gram beyaz çikolata
- 60 gram bitter çikolata
- 120 gram bitter çikolata (benmari tarzı eritmek için)
Starbucks Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 120 gram bitter çikolatayı benmari metodu eritin.
- 10 dk oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
- Çikolata kenarda beklerken yumurtaları bir kaba kırın ve şekeri de içine ek ederek mikser ile 1 dakika kadar çırpın.
- İçerisine kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ekleyerek tekrar çırpın.
- Daha sonra soğuyan bitter çikolatayı içerisine ek edip çırpmaya devam edin.
- Tereyağını bir kapta eritin ve içerisine bi çimdik tuz ek edip hamurun içine aktarın.
- Ve hamuru tekrar çırpın.
- En son adımda ise çikolataları küp küp kesip hamura ek edin ve karıştırın.
- Hamuru 1 saat dinlenmesi için buzluğa koyun.
- Dinlenmiş ve katılaşmış hamuru mandalina büyüklüğünde, yağlı kağıt serili tepsiye geniş aralıklarla kaşık yardımıyla aktarın.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dk pişirin.
- Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra alıp servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.