elektronikci
FD Üye
Starbucks Keki Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı tarçın
- Bir fiske tuz
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 3 su bardağı rendelenmiş havuç
- 2 su bardağı un
Starbucks Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Sonra sırayla tarçın, tuz, rende havuç, vanilya, karbonat ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Son olarak un ve cevizi de ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Hafif yağladığımız borcama ya da diğer bir fırın kabına harcımızı döküyoruz.
- Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. (ılk 20 dakika fırının kapağını açmayın)
- Fırından çıkan ve soğuyan keke pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.