
Starbucks Kurabiye (Tadı Damağınızda Kalacak) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta sarısı
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı su
- 1 paket vanilya
- yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı file antep fıstığı (file fındıkta olur)
- 2, 5 su bardağı un
Starbucks Kurabiye (Tadı Damağınızda Kalacak) Tanımı Yapılışı
- Tereyağı ve pudra şekerini krem haline gelinceye kadar karıştırıyoruz, çikolata, fıstık hariç öbür materyalleri de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Denetimli bir biçimde unu ekleyip düzgünce yoğuruyoruz, olağan kurabiyeden biraz sert bir hamur elde ediyoruz.
- Damla çikolata ve antep fıstığımızı ekleyip hamura karışmasını sağlıyoruz.
- Sonra streç sinema ortasına alıp istediğiniz kalınlıkta bir baton elde edip buzluğa kaldırıyoruz.
- 1 saat bekletip 1 parmak genişliğinde dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Hafif pembeleşinceye kadar 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirip soğumaya bırakıyoruz.