Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Starbucks Kurabiye

Starbucks Kurabiye
0
53

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
starbucks-kurabiye-3.jpg

Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

• 150 gram tereyağ yahut margarin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardaktan 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı su
  • Yarım su bardağı ceviz,fındık yahut fıstık (ne dilerseniz ben ceviz ve fıstık kullandım)
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı un)
  • Çay kaşığının ucuyla tarçın (İsteğe bağlı)

Starbucks Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Oda ısısında beklettiğimiz tereyağ, şeker bir el çırpıcı ile çırpılır.
  2. Yumurta sarıları, vanilya, su, kabartma tozu eklenir.Aldığı kadar un.
  3. Toparlanan hamura ceviz, fındık, fıstık, çikolata eklenir.
  4. Tezgah üzerinde streç sinema serip kurabiye rulo halinde sarılır.
  5. 30 dk buzluk kısmında dinlendirilir.
  6. 30 dk dinlenen hamuru dilimlere ayırıp aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 15 -18 dk ortası altı pembe üzeri beyaz kalacak halde pişirilir.
  7. Tepsi içerisinde soğumaya bırakılır.Önce yumuşak gelebilir ama soğuyunca kıvamını alacaktır.Afiyet olsun.
Starbucks Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 150 gram tereyağı2 adet yumurta sarısı1 çay bardağı pudra şekeri1 yemek kaşığı su1 çay bardağı damla çikolata1 çay bardağı fındık yahut ceviz içi1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu ( ortalama bir tatlı kaşığı )4-3 su bardağı un Starbucks Kurabiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 1 adet yumurta150 gram tereyağı1 çay bardağı1 yemek kaşığı su1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tarçın1 çay bardağı damla çikolata ben olağan çikolata dilimleyip ekledim1,5 su bardağı un1 yemek kaşığı nescafeİsteğe nazaran ceviz Starbucks...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 150 gram yumuşamış tereyağı2 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı su1 çay bardağı pudra şekeri1 çay kaşığı kadar tarçın1 su bardağından biraz eksik ince dövülmüş ceviz2.5 su bardağı un (Dikkatli ekleyelim)1 paket kabartma tozu1 paket vanilin1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta sarısı150 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı yahut margarin100 gram pudra şekeri(1 buçuk çay bardağı)1 çorba kaşığı su1 paket vanilya(5gr)Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu1 silme tatlı kaşığı tarçın(ben koymadım)2,5 su bardağı un(300gr)1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurtanın sarısı150 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağı2 yemek kaşığı su1 tatlı kaşığı tarçın1 su bardağı pudra şekeri2,5 su bardağı un1 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozuYarım su bardağı iri çekilmiş fındık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,477Konular
981,282Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt