bilgisayarci
FD Üye
Kahve tutkunlarının her fırsatta yolunun düştüğü Starbucks, kahvelerinin yanı sıra tatlı ve tuzlu lezzetleriyle de sık sık tercih edilen bir yer. Bilhassa tatlılar konusunda bir olağanüstü desek yeri! Bir de çabucak herkesin kahvenin yanında kesinlikle aldığı lezzetli mi lezzetli Starbucks cookie'leri yok mu? Resmen yeme de yanında yat. Pekala, meskeninizde kolay kolay hazırlayabileceğiniz hoş bir Starbucks cookie'si olduğunu söylesek? Pek çok yerde bu kurabiyelerin tanımı verilmiş olsa da orjinal tanım tam da burada! Damla çikolata, tarçın ve cevizin ahengine aşık olacağınız mis üzere cookie'ler için kolları sıvayın. Kendinizi Starbucks'ta üzere hissedebileceğiniz cookie tecrübesi için her adımı itinayla takip edin. Haydi, buyurun gerçek Starbucks cookie tarifine!
STARBUCKS COOKIE TARİFİ
MALZEMELER
● 2 yumurta sarısı
● 150 gram tereyağı
● 1 çorba kaşığı su
● Yarım paket vanilya
● Yarım paket kabartma tozu
● 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
● 1 çay bardağı damla çikolata
● 1 çay bardağı pudra şekeri
● 1 çay kaşığı tarçın
● Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
● Tarife başlamadan tüm gereçleri oda sıcaklığına getirin. Bunun için yumurta ve tereyağını 1-2 saat evvel dışarı çıkarın.
● Yumuşayan tereyağını geniş bir karıştırma kasesinin içerisine aktarın.
● Yumurtaların sarısını beyazından ayırın.
● Karıştırma kasesinin içerisine aldığınız tereyağının üzerine yumurtaların sadece sarısını ek edin.
● Bir tel çırpıcı yardımıyla tereyağı ve yumurta sarılarını birbirine karıştırın. Bu süreci materyaller homojen bir kıvam alana dek sürdürün.
● Tereyağı ve yumurta pürüzsüz bir kıvam aldığında evvelden hazırladığınız pudra şekerini karışımın üzerine dökün.
● Bu kademede tüm gereçlerin çok daha rahat karışabilmesi için karışımın üzerine 1 çorba kaşığı suyu ek edin.
● Çırpma teli yardımıyla tüm materyalleri iç içe geçmesi için uygunca karıştırın. Hamurun çok daha hoş bir kıvamda olması için karıştırma kabının içerisine eklediğiniz her gereçten sonra yeterlice karıştırmanız hayli kıymetli.
● Karışımın içerisine tarçını ekleyin.
● 1 su bardağı dolusu cevizi un kıvamına getirmeden hafif dişe gelecek biçimde dövün.
● Dövülen cevizleri cookie hamurunun içerisine aktarın.
● Tüm gereçleri birbirine uygunca yedirin.
● Geniş bir kabın içerisine birinci etapta 1,5 su bardağı un, yarım paket vanilya ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
● Homojen kıvama getirdiğiniz cookie hamurunun içerisine vanilya, un ve kabartma tozu karışımını yavaş yavaş aktarın.
● Karışım yavaş yavaş toparlanmaya başladığında muhtaçlığa nazaran yarım bardak daha un ek edin. Çok sert kıvamlı bir hamur elde etmek istemediğimiz için un ekleme konusunda denetimli davranın.
● Ele yapışmayan, hal alabilir bir hamur elde edene dek yoğurun.
● İstediğiniz kıvama gelen hamurun içerisine son olarak damla çikolatayı ekleyip çikolataların her tarafına eşit bir formda dağılması için hamuru yavaşça katlayın. Çikolataların elinizin sıcaklığıyla erimemesi için olabildiği kadar süratli davranın.
● Bir kesim streç sineması tezgahın üzerine yayın ve kesin.
● Hazırladığınız cookie hamurunu streç sinemanın üzerine aktarın. Hamura ince uzun bir hal verip streç sinemaya sarın. Bu etapta hamurunuzun rulo hâlinde olmasına ihtimam gösterin. Streç sineması kenarlarından sıkın.
● Streç sinemayla rulo formunu verdiğiniz cookie hamurunu dinlenmesi ve güzelce kesilebilmesi için yaklaşık 25 dakika kadar buzdolabının buzluk kısmında dinlendirin.
● Müddet sonunda buzluk kısmından çıkardığınız hamuru kesme tahtasının üzerine alıp 5-10 dakika bekletin.
● Hamurdan 3 cm kalınlığında yuvarlak modüller kesin. Daha profesyonel bir görünüm için kestiğiniz hamurların kalınlığının birebir olmasına ihtimam gösterin.
● Kesilen kurabiye kesimlerini yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak formda yerleştirin.
● Kurabiyeler tepside beklerken fırını 180 derecede alt üst ayarlı olacak formda çalıştırın. 4-5 dakika kadar fırının ısınmasını bekleyin.
● Fırından fırına değişmekle birlikte kurabiyeleri yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Orta sıra fırını denetim etmeyi unutmayın.
● Mühlet bitiminde denetim ettiğiniz kurabiyeler hafif hafif pembeleşmeye başladığında tanımınızın hazırlandığını anlayabilirsiniz.
● Fırından çıkardığınız kurabiyelerin soğumasını bekleyin.
● Yeteri kadar soğuyan kurabiyeleri kapaklı bir cam kavanoza aktarın. Kolay kolay bayatlamayan bir kurabiye olduğu için oda sıcaklığında dilediğiniz kadar bekletebileceğinizi unutmayın.
● Afiyet olsun!