Stıcky Toffee Pudding Tarifi
Resimli Stıcky Toffee Pudding Tarifi
Kek İcin
1 su bardağı hurma (40 adet)
1 cay kaşığı vanilya ekstresi
1 cay kaşığı karbonat
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı sıcak su
¾ su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
40 gram margarin
2 su bardağı un
Toffee Sos İcin
50 gram margarin
200 ml krema
1 su bardağı esmer toz şeker
3 yemek kaşığı su
imagesstickytoffeepuddingtarifiresimli5ad3fc947de0d
Hazırlanışı
Hurmaları yıkayıp sıcak suyun icine atalım ve 5 dakika kaynatalım Daha sonra sıcak sudan soğuk suya alalım ve bir kac dakika bekleyip, kabuklarını soyalım,cekirdeklerini cıkartalım
Hurmaları 1 su bardağı su ve vanilya ekstresi ile birlikte ocağa yerleştirelim ve 2 dakika sureyle karıştırarak kaynatalım Bu işlermi derin bir kapta yaparsak taşmasını engellemiş oluruz
Bu arada fırını 185C ye ayarlayalım ve calıştıralım
20X30 cm ebatındaki fırın kabımızı yağlayıp bir kenara koyalım Bir kapta margarin ve şekeri krema kıvamına gelene kadar cırpalım
Yumurtayı ekleyip cırpmaya devam edelim
Bu karışıma un,kabartma tozu ve karbonatı eleyerek koyalım
Hurmalı karışımı da ekleyip hafifce karıştıralım
Kek hamurunu fırın kabına dokup 175C ye ısıttığımız fırında 40 dakika sureyle pişirelim
Ben bu kadar surede ustunun fazla kızaracağını duşunerek,ilk 20 dakika fırının altına yakın pişirdikten sonra,orta sıraya cıkartıp 20 dakika daha pişirdim
Kek pişerken toffee sosu hazırlayalım
Bunun icin tum malzemeleri karıştırıp ocağa yerleştirelim Kısık ateşte karıştıra karıştra pişirelim Kaynayınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım
Soğurken uzerinde oluşan kopukleri kaşıkla alalım
Kek piştikten sonra dilimleyelim ve soğumuş olan sosu uzerine dokelim Tekrar fırına koyup 4 dakika dada pişirelim ve ılık olarak servis yapalım
Eğer benim gibi tek kişilik kaplarda denemek isterseniz sosu dokmeden once kekin uzerine bıcakla 23 cizik atarak sosun kekin altına kadar ulaşmasını sağlamalısınız
Resimli Stıcky Toffee Pudding Tarifi
Kek İcin
1 su bardağı hurma (40 adet)
1 cay kaşığı vanilya ekstresi
1 cay kaşığı karbonat
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı sıcak su
¾ su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
40 gram margarin
2 su bardağı un
Toffee Sos İcin
50 gram margarin
200 ml krema
1 su bardağı esmer toz şeker
3 yemek kaşığı su
imagesstickytoffeepuddingtarifiresimli5ad3fc947de0d
Hazırlanışı
Hurmaları yıkayıp sıcak suyun icine atalım ve 5 dakika kaynatalım Daha sonra sıcak sudan soğuk suya alalım ve bir kac dakika bekleyip, kabuklarını soyalım,cekirdeklerini cıkartalım
Hurmaları 1 su bardağı su ve vanilya ekstresi ile birlikte ocağa yerleştirelim ve 2 dakika sureyle karıştırarak kaynatalım Bu işlermi derin bir kapta yaparsak taşmasını engellemiş oluruz
Bu arada fırını 185C ye ayarlayalım ve calıştıralım
20X30 cm ebatındaki fırın kabımızı yağlayıp bir kenara koyalım Bir kapta margarin ve şekeri krema kıvamına gelene kadar cırpalım
Yumurtayı ekleyip cırpmaya devam edelim
Bu karışıma un,kabartma tozu ve karbonatı eleyerek koyalım
Hurmalı karışımı da ekleyip hafifce karıştıralım
Kek hamurunu fırın kabına dokup 175C ye ısıttığımız fırında 40 dakika sureyle pişirelim
Ben bu kadar surede ustunun fazla kızaracağını duşunerek,ilk 20 dakika fırının altına yakın pişirdikten sonra,orta sıraya cıkartıp 20 dakika daha pişirdim
Kek pişerken toffee sosu hazırlayalım
Bunun icin tum malzemeleri karıştırıp ocağa yerleştirelim Kısık ateşte karıştıra karıştra pişirelim Kaynayınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım
Soğurken uzerinde oluşan kopukleri kaşıkla alalım
Kek piştikten sonra dilimleyelim ve soğumuş olan sosu uzerine dokelim Tekrar fırına koyup 4 dakika dada pişirelim ve ılık olarak servis yapalım
Eğer benim gibi tek kişilik kaplarda denemek isterseniz sosu dokmeden once kekin uzerine bıcakla 23 cizik atarak sosun kekin altına kadar ulaşmasını sağlamalısınız