
Strudell Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 400 gram un
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kâfi ölçüde su
- 3 elma
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 gram esmer şeker
- Limon kabuğu
- Yarım su bardağı kuş üzümü
- Tarçın
- 1 su bardağı ufalanmış fındık ve ceviz
- 1 yumurta sarısı
Strudell Tanımı Yapılışı
- Hamurun hazırlanışı.Hamur için bütün materyaller yoğurma kabına alınır, yoğurulur.
- Hazırlanan hamur yarım saat dinlendirilir.
- Bu müddette iç materyali hazırlanır.Elmalar soyulur, dörde bölünüp ince ince doğranır.
- Daha sonra tavaya elma, şeker ve yağ alınır; elmalar suyunu yeterlice çekinceye kadar pişirilir.
- Daha sonra içine kuş üzümü, tarçın, fındık ve limon kabuğu, rendesi konulur.
- Dinlenen hamur uzun bir halde açılır.
- İçine elmalı, harçtan konulur ve sarılır.
- Yağlı kağıt konulmuş tepsiye alınır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Pudra şekeri serpilerek servis edilir.