Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Strudell

Strudell
0
69

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
strudell-10.jpg

Strudell Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için
  • 400 gram un
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kâfi ölçüde su
İç gereci için
  • 3 elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 gram esmer şeker
  • Limon kabuğu
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • Tarçın
  • 1 su bardağı ufalanmış fındık ve ceviz
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı

Strudell Tanımı Yapılışı

  1. Hamurun hazırlanışı.Hamur için bütün materyaller yoğurma kabına alınır, yoğurulur.
  2. Hazırlanan hamur yarım saat dinlendirilir.
  3. Bu müddette iç materyali hazırlanır.Elmalar soyulur, dörde bölünüp ince ince doğranır.
  4. Daha sonra tavaya elma, şeker ve yağ alınır; elmalar suyunu yeterlice çekinceye kadar pişirilir.
  5. Daha sonra içine kuş üzümü, tarçın, fındık ve limon kabuğu, rendesi konulur.
  6. Dinlenen hamur uzun bir halde açılır.
  7. İçine elmalı, harçtan konulur ve sarılır.
  8. Yağlı kağıt konulmuş tepsiye alınır.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  10. Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Pudra şekeri serpilerek servis edilir.
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,313Kullanıcılar
shadownSon üye
Üst Alt