Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sturbucks Kurabiye

Sturbucks Kurabiye

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
sturbucks-kurabiye-1.jpg

Sturbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

• 150 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı isteğe göre ceviz – fındık – fıstık (ben fıstık kullandım)
  • 2-3 su bardağı un (2 bardaktan sonrasını kontrollü dökün)

Sturbucks Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta sarısını ve tereyağı yoğurun.
  2. Daha sonra yoğurmaya devam ederken sırasıyla pudra şekerini ,suyu ,tarçını ,kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.
  3. Karışıma unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yoğurup kurabiye hamuru kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Kıvamına gelen hamura damla çikolatayı ve ceviz, fındık veya fıstığı hangisini kullandıysanız onu ilave edin bu malzemeleri hamura yedirin.
  5. Streç filmi masaya serin ve üzerine hamurdan istediğiniz ölçüde alıp rulo şekline getirin.
  6. Tüm hamuru rulo şekline getirdikten sonra buzlukta yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  7. Buzluktan hamuru çıkarıp 1’er parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 160 derece de 25-30 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Not 1 : pişme süresi fırınlıdan fırınlıya farklılık gösterebilir o yüzden 20 dk ‘dan sonra sık sık kontrol etmeyi unutmayın.

Not 2 : rulo yapıp buzlukta beklettiğiniz hamurlardan bir kısmını buzlukta daha sonra kullanmak için de bırakabilirsiniz. İstediğiniz zaman buzluktan çıkarıp dilimleyip pişirebilirsiniz.

Not 3 : ben buzluğa atmak için burda yazdığım ölçülerin 2 katını kullandım. Bu defa pişmiş halini derin dondurucuda saklamayı deneyeceğim. ????.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.

Sturbucks Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt