
Şu An Tam Mevsimi Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet ayva
- 7 buçuk yemek kaşığı şeker
- Ayvanın çekirdeği
- 1 su bardağı su
Şu An Tam Mevsimi Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları yıkandıkta sonra soyalım, ortadan ikiye keselim .
- Ortadaki çekirdek kısımları aldıktan karnıyarık tenceresine yerleştirelim.
- Orta kısımlarına birer buçuk kaşık toz şeker ilave edelim.
- Ayvanın çekirdeğine ilave edelim.
- Ayvanın yan kısmından bir bardak suyu dökelim.
- Ocakta önce yüksek ateşte kaynayana kadar sonra kaynadıktan sonra 1 saat pişirelim.
- 1 saatten sonra 200 derecelik fırında 15 dakika daha bekletelim .
- Soğuduktan sonra kaymaklar cevizle servis yapıp yiyebiliriz afiyet olsun.