Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği (12 Kat)

Su Böreği (12 Kat)
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
su-boregi-12-kat.jpg

Su Böreği (12 Kat) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 6 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un ( yumurtanın büyüklüğüne bağlı)
Orta katlar için:
  • 300 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peynir
  • Maydanoz

Su Böreği (12 Kat) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için yumurtaları tuzu ve unu yoğurma kabına alıp yoğuralım.
  2. Hamuru 12 adet bezeye bölelim ( en alt kat ve en üst kat daha büyük açılmalı, yani 2 adet beze biraz daha büyük olmalı ).
  3. Bezelerin üzerini örtelim ve en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  4. Yağımızı eritelim.
  5. Peynirimizi hazırlayalım.
  6. Büyük bir tencereye şu koyalım, büyük bir kaba soğuk suyumuzu hazırlayalım.
  7. Birinci bezeyi oklava ile açalım ve yağladığımız tepsiye serelim ( tepsiden biraz büyük olursa düzgün olur zira kenarlarını da birinci yufka ile örteceğiz.
  8. Öteki 5 bezeyi de açalım ve teker teker evvel kaynar suya bırakalım 5-6 saniye, akabinde soğuk suya batıralım açtığımız yufkayı.
  9. Tepsiye sermeden evvel fazla suyunu dikkatlice elimizle arındıralım.
  10. Her katına yağ gezdirmeyi unutmayalım.
  11. Orta katına peynir karışımını serpelim ve başka 5 yufkaları da evvel kaynar suya, akabinde da soğuk suya batıralım, fazla suyunu akıtalım ve ortalarına yağ gezdirelim.
  12. En son bezeyi, yani 12ci yufkayı da açalım ( bu yufka tıpkı birinci yufka üzere kuru halde serilecek tepsiye ).
  13. Son yufkanın düzgün açılmış olmasına dikkat edelim, yırtık olmasın.
  14. Kalan yağ karışımı da üst kata sürüp evvelden ısıtılmış fırına en alt rafa yerleştirelim ( altının daha uygun pişmesi için ).
  15. Fırın 190 derece, alt üst ayar olmalı ve en az 50 dakika pişirelim ( üzeri nar üzere ve alt yeri altın sarısı olana kadar ) afiyet şeker olsun.
 

Similar threads

Su Böreği Tanımı İçin Materyaller 6 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için Beyaz peynirMaydanoz Ortasına sürmek için Sıvı yağ 1 su bardağı Su Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Karıştırma kabına yumurtaları kıralım. 1 tatlı kaşığı tuz karıştıralım. Aldığı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Konya Usulü Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 6 adet yumurta1 avuç tuzBiraz sıvı yağ (1 çay bardağına yakın)1 çay bardağı su5 su bardağı un (Yavaş ilave) İçi için; 500 gram kıyma3 orta boy soğan1 demet maydanozTuzKarabiber Konya Usulü Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Mayalanmadan Kabartma Tozu İle Kat Kat Patates Böreği Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt4 su bardağı un2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı sirke1 tane kabart tozu1 tatlı kaşığı tuz Arasına sürmek için; 100 gram tereyağ veya margarinYarım çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 5-6 orta boy...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Herkesin Hayran Kalacağı Çıtır Çıtır Su Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 3 tane yumurta1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı su2-3 su bardağı un İç harcı için: Kaşar peynirBeyaz peynirMaydanozTuz(miktarı isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz) Ortasına sürmek için: 100gr tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 9 adet yumurta1 küçük çay bardağı ılık su1 yemek kaşığı tuzAldığı kadar un Arasına : 250 gram beyaz peynir200 gram lor peyniri200 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ Pişirmek için: Geniş bir tencerede bol tuzlu kaynayan suGeniş bir tencerede buzlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt