Merhaba bayanlar yine nefis bir borek tarifi ile sizlerleyizOzellikle calışan bayanların zaman bulup yapamadıkları oldukca zahmetli olduğunu duşundukleri su boreği tarifimiz olacak sizlereama merak etmeyin oyle sandığınız gibi zahmetli bir iş değil emin olabilirsiniz kolay bir su boreği tarifi
Su Boreğimiz İcin Gerekli Malzemeler;
6 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
Yarım corba kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Peynirli ic icin:
Bir buyuk kalıp beyaz peynir
Bir demet dereotumaydanoz
Bir yumurta,Uc corba kaşığı margarin
Uc corba kaşığı tereyağı
Su Boreğimizin Yapılışı;
Boreğimizin yapılışına once bir tencerenin icerisine 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım corba kaşığı tuz konup karıştırarak başlıyoruzDaha sonra aldığı kadar elenmiş un ile sertce bir hamur yapılır İyice yoğrulur 10 12 parcaya ayrılır Uzeri ortulu olarak 15 20 dakika dinlendirilir
Bu arada boreğimizin ic malzemesini hazırlayabilirsinizRendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır ve ic malzememiz hazır duruma getirilir
Her parca unlanarak 2 mm İnceliğinde acılır Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılırDiğer yufkalar dorde bolunerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır Sonra hafifce kurulanırTepsiye buzgulu olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilirHamurun yarısı bitince peynirli ic konur Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parca uzerine cevrilir Bolca yağlanıp fırında veya ocakta cevrilerek guzelce kızartılır
imagessuboreginasilyapilir5ad3c848cdbf2
Su Boreğimiz İcin Gerekli Malzemeler;
6 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
Yarım corba kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Peynirli ic icin:
Bir buyuk kalıp beyaz peynir
Bir demet dereotumaydanoz
Bir yumurta,Uc corba kaşığı margarin
Uc corba kaşığı tereyağı
Su Boreğimizin Yapılışı;
Boreğimizin yapılışına once bir tencerenin icerisine 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım corba kaşığı tuz konup karıştırarak başlıyoruzDaha sonra aldığı kadar elenmiş un ile sertce bir hamur yapılır İyice yoğrulur 10 12 parcaya ayrılır Uzeri ortulu olarak 15 20 dakika dinlendirilir
Bu arada boreğimizin ic malzemesini hazırlayabilirsinizRendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır ve ic malzememiz hazır duruma getirilir
Her parca unlanarak 2 mm İnceliğinde acılır Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılırDiğer yufkalar dorde bolunerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır Sonra hafifce kurulanırTepsiye buzgulu olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilirHamurun yarısı bitince peynirli ic konur Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parca uzerine cevrilir Bolca yağlanıp fırında veya ocakta cevrilerek guzelce kızartılır
imagessuboreginasilyapilir5ad3c848cdbf2