nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Merhaba bayanlar tekrar leziz bir börek tarifi ile sizlerleyizÖzellikle çalışan bayanların vakit bulup yapamadıkları oldukça külfetli olduğunu düşündükleri su böreği tarifimiz olacak sizlereama merak etmeyin böylece sandığınız gibi sıkıntılı bir iş değil belirlenmiş olabilirsiniz basit bir su böreği tarifi
Su Böreğimiz İçin Gerekli Malzemeler;
6 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
Yarım çorba kaşığı tuzlu
Aldığı kadar un
Peynirli iç için:
Bir büyük kalıp beyaz peynir
Bir demet dereotumaydanoz
Bir yumurta,Üç çorba kaşığı margarin
Üç çorba kaşığı tereyağı
Su Böreğimizin Yapılışı;
Böreğimizin yapılışına önce bir tencerenin içerisine 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım çorba kaşığı tuz konup karıştırarak başlıyoruzDaha sonradan aldığı dek elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır Iyice yoğrulur 10 12 parçaya ayrılır Üzeri örtülü olarak 15 20 dakika dinlendirilir
sırası gelmişken böreğimizin iç malzemesini hazırlayabilirsinizRendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır ve iç malzememiz hazır duruma getirilir
Her parça unlanarak 2 mm İnceliğinde açılır Bir her birine yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılırÖteki yufkalar dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan diğer bir barbar alınır Sonradan hafifçe kurulanırTepsiye büzgülü olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilirHamurun yarısı bitince peynirli iç konur Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir Çokça yağlanıp fırında ya da ocakta çevrilerek güzelce kızartılır
*
Su Böreğimiz İçin Gerekli Malzemeler;
6 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
Yarım çorba kaşığı tuzlu
Aldığı kadar un
Peynirli iç için:
Bir büyük kalıp beyaz peynir
Bir demet dereotumaydanoz
Bir yumurta,Üç çorba kaşığı margarin
Üç çorba kaşığı tereyağı
Su Böreğimizin Yapılışı;
Böreğimizin yapılışına önce bir tencerenin içerisine 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım çorba kaşığı tuz konup karıştırarak başlıyoruzDaha sonradan aldığı dek elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır Iyice yoğrulur 10 12 parçaya ayrılır Üzeri örtülü olarak 15 20 dakika dinlendirilir
sırası gelmişken böreğimizin iç malzemesini hazırlayabilirsinizRendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır ve iç malzememiz hazır duruma getirilir
Her parça unlanarak 2 mm İnceliğinde açılır Bir her birine yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılırÖteki yufkalar dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan diğer bir barbar alınır Sonradan hafifçe kurulanırTepsiye büzgülü olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilirHamurun yarısı bitince peynirli iç konur Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir Çokça yağlanıp fırında ya da ocakta çevrilerek güzelce kızartılır
*