Su boreği nasıl yapılır?
Malzemeler
2 adet yufka
2 adet yumurta
4 corba kaşığı yoğurt
1 su bardağı sut
1 cay bardağı sıvı yağ
12 cay bardağı su
150 gr beyaz peynir
12 demet maydanoz
Boreğin Tarifi
Kucuk bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın Yufkaların her birini 12 parcaya ayırın
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sutu karıştırın Ufalanmış beyaz peynire ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın (Kalp şeklinde bir kalıp da kullanabilirsiniz) Uzerine yoğurtlu sutlu karışımdan biraz dokun Tekrar yufka parcalarını koyun
Yufkaların uzerine maydanozlu peynir serpin Peynirin uzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu sutlu karışımı dokun Tepsinin kenarındaki yufkaları kaldırtıp, altına 1 cay bardağı sukoyun
Boreği 180 derece ısıtılmış fırında uzeri kızarıncaya yaklaşık yarım saat pişirin
Malzemeler
2 adet yufka
2 adet yumurta
4 corba kaşığı yoğurt
1 su bardağı sut
1 cay bardağı sıvı yağ
12 cay bardağı su
150 gr beyaz peynir
12 demet maydanoz
Boreğin Tarifi
Kucuk bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın Yufkaların her birini 12 parcaya ayırın
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sutu karıştırın Ufalanmış beyaz peynire ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın (Kalp şeklinde bir kalıp da kullanabilirsiniz) Uzerine yoğurtlu sutlu karışımdan biraz dokun Tekrar yufka parcalarını koyun
Yufkaların uzerine maydanozlu peynir serpin Peynirin uzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu sutlu karışımı dokun Tepsinin kenarındaki yufkaları kaldırtıp, altına 1 cay bardağı sukoyun
Boreği 180 derece ısıtılmış fırında uzeri kızarıncaya yaklaşık yarım saat pişirin