Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği Tadında Kabaklı Börek

Su Böreği Tadında Kabaklı Börek
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
su-boregi-tadinda-kabakli-borek.jpg

Su Böreği Tadında Kabaklı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet hazır yufka
Sosu İçin
  • 1 şişe maden suyu
  • 2,5 bardak süt
  • 1,5 bardak sıvı yağ
  • 2 yumurta
İç Gereci İçin
  • 3 kabak rendesi
  • Az peynir
  • 1 maydanoz kıyılmış
  • Tuz
  • Karabiber az
  • Az yağ

Su Böreği Tadında Kabaklı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kare tepsiye en alta tam yufka açılır az sos sürülür.
  2. Sonra öteki yufkalar elle parçalanarak döşenir ikişer kat ortayla iç harç konur.
  3. İç harcımız yalnızca iki sıra olacak unutmayın.
  4. Sos daima dökelim her sıraya endişelenmeyin emecek.
  5. En üste gelince alttan yufkalar kapatılır bıçakla kareler halinde börek kesilir sonra kalan sos çokça dökülür.
  6. Böreği çabucak pişirmezseniz daha hoş olur sonraki gün yada 2 saat sonra pişirin fakat çabucak de pişebilir.
  7. Sosu çekince daha çok kabaracak.
  8. Pişirmeye başlarken. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam ekelim çokça.
  9. 180 de evvel fırının alt rafında sonrada orta rafa alalım. Afiyet olsun. Tanım kendime aittir çalıştığım otelde daima yapıyorum iç harcı değiştirebilirsiniz.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt