iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tadında Kalıp Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*1 su bardağı süt
*1 şişe soda
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta
Arası için;
*Peynir( isteğe göre maydanoz)
Su Böreği Tadında Kalıp Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Önce sosumuzu hazırlayalım, sütü, sodayı, sıvı yağ ve yumurtayı güzelce çırpalım
*Kek kalıbını margarinle yağlayalım
*Yufkanın birini bütün olarak kalıba yerleştirelim
*ikinci yufkayı dört parçaya bölelim, her parçayı birer birer sosa batırıp İlk yufkanın üzerine serelim peyniri koyup üçüncü yufkayı aynı şekilde dörde bölüp, sosa batırıp, yerleştirelim
*Tekrar peynir serpelim yani iki kat peynirli şekilde oluyor
*Dördüncü yufkayı da bölerek sosa batırıp yerleştirelim
*Kenarından sarkan yufkaları üzerine doğru katlayarak düzeltelim
*Kalan sosu üzerine güzelce kuru kalmayacak şekilde dökelim (sos çok gelirse hepsini dökmeyelim hamur gibi olmasın)
*1 saat kadar dinlendirelim Benim vaktim yoktu yarım saat dinlendirip fırına koydum
*175 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun ????
Not: ara kısımları yaparken çay kaşığı ucuyla tereyağ koyulursa tereyağ kokusuyla ve lezzetiyle daha güzel olacaktır ben çok seviyorum bu böreği su böreği gibi oluyor deneyecek olanlara kolay gelsin ??
*4 adet yufka
*1 su bardağı süt
*1 şişe soda
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta
Arası için;
*Peynir( isteğe göre maydanoz)
Su Böreği Tadında Kalıp Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Önce sosumuzu hazırlayalım, sütü, sodayı, sıvı yağ ve yumurtayı güzelce çırpalım
*Kek kalıbını margarinle yağlayalım
*Yufkanın birini bütün olarak kalıba yerleştirelim
*ikinci yufkayı dört parçaya bölelim, her parçayı birer birer sosa batırıp İlk yufkanın üzerine serelim peyniri koyup üçüncü yufkayı aynı şekilde dörde bölüp, sosa batırıp, yerleştirelim
*Tekrar peynir serpelim yani iki kat peynirli şekilde oluyor
*Dördüncü yufkayı da bölerek sosa batırıp yerleştirelim
*Kenarından sarkan yufkaları üzerine doğru katlayarak düzeltelim
*Kalan sosu üzerine güzelce kuru kalmayacak şekilde dökelim (sos çok gelirse hepsini dökmeyelim hamur gibi olmasın)
*1 saat kadar dinlendirelim Benim vaktim yoktu yarım saat dinlendirip fırına koydum
*175 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun ????
Not: ara kısımları yaparken çay kaşığı ucuyla tereyağ koyulursa tereyağ kokusuyla ve lezzetiyle daha güzel olacaktır ben çok seviyorum bu böreği su böreği gibi oluyor deneyecek olanlara kolay gelsin ??