Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği Tadında Kalıpta Börek

Su Böreği Tadında Kalıpta Börek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Su Böreği Tadında Kalıpta Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka
İç harcı için;
  • 150 gram beyaz peynir (maydanozlu da olabilir)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Çörek otu

Su Böreği Tadında Kalıpta Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

İster baton ister yuvarlak ister kare kalıp kullanın yalnızca kullandığınız kalıbın büyüklüğüne nazaran gereç sayısını arttırabilirsiniz ben baton kek kalıbı kullandım.
  1. Kek kalınının içini sıvı yağ ile yağlıyoruz ve çörek otu serpiyoruz.
  2. Yufkanın birini içine serip kenarlardan taşmasını sağlıyoruz.
  3. Kalan iki yufkayı modüllere ayırıp süt,sıvı yağ ve yumurta ile hazırladığımız karışımın içinde ıslatıyoruz.
  4. Islattığımız yufkaların yarısını kalıba yayıyoruz.
  5. Ortasına peynir ekliyoruz yada maydanozlu karışım ve kalan yufkaları da karışımın üzerine ekliyoruz.
  6. Kenarlardan sarkan yufkaları üzerine kapatıp yoğurt sürüyoruz akabinde çörek otu serpiyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Piştiğinde birinci sıcaklığı çıktıktan sonra aykırı çevirip ılık servis ediyoruz.
Su Böreği Tadında Kalıpta Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt